kid flicks

+
by typing "i talk", you don't talk
ΑΚΟΥΣΤΕ 01 Eraser
02 The Sentence
03 The Semicolon
04 The Dirty Utopians
05 Sunken Palace
06 Italian Girl
07 XXT
08 Maria De Naglowska
09 Bombus
10 You Never Know
€10
 
INN069 - Οκτώβριος 2012
€0
 
INN069L - Ιανουάριος 2013


Ένας χρόνος έχει περάσει από την κυκλοφορία του album “Hearts Of Gold” στην Ιnner Ear. Ένας χρόνος υπερ-δραστηριότητας για το δημιουργό του, γεμάτος με μουσική, καλές κριτικές από τα ελληνικά media, ενθουσιώδεις αναφορές σε γνωστά sites και blogs του εξωτερικού, και αρκετά live στην Ελλάδα. Ο 24χρονος Kid Flicks συνεχίζει να μοιράζει το χρόνο του δημιουργικά στη μουσική, τη ζωγραφική και τη γραφιστική και το “By Typing “I Talk”, You Don’t Talk” είναι το πιο πρόσφατο δείγμα των καλλιτεχνικών του δραστηριοτήτων.

Το “By Typing “I Talk”, You Don’t Talk” διατηρεί την ηχητική και εικαστική πολυχρωμία του “Hearts Of Gold”, με τη διαφορά ότι τα κομμάτια του είναι λιγότερο χαλαρά, πιο ανήσυχα και πιο έντονα συναισθηματικά φορτισμένα. Ο ήχος του μοιάζει κατά βάση ηλεκτρονικός, αλλά στην πραγματικότητα έχει γίνει ελάχιστη χρήση midi και η σύνθεσή του αποτελείται κυρίως από synthesized και επεξεργασμένα μουσικά όργανα (όπως κιθάρες, μπάσο, κρουστά, steeldrum, μαντολίνο) και ήχους του σώματος. Η πληθώρα των ήχων, που στην πλειοψηφία τους δεν είναι πάντα αναγνωρίσιμοι με την πρώτη ακρόαση, λειτουργεί σαν θολή ανάμνηση απ’ αυτές που το μυαλό διαμορφώνει όταν δεν θυμάται καλά, σαν κινηματογραφική ταινία από την παιδική ηλικία που μεγαλώνοντας την θυμόμαστε αλλιώς. Το album είναι επηρεασμένο, μεταξύ άλλων, από τις μελωδίες των Beach Boys και των Os Mutantes, τους ήχους του Harry Paartch, το πρώτο album του Aphex Twin και τα πιο πρόσφατα των Panda Bear και Ducktails.

Ο τίτλος “By Typing “I Talk”, You Don’t Talk” συνοψίζει μια πλευρά της σύγχρονης εικονικής πραγματικότητας, όπως αυτή βιώνεται καθημερινά μέσα από μικρά και μεγάλα, αθώα και επικίνδυνα ψέματα. Τα 10 κομμάτια του album συνοδεύονται εικαστικά από ένα booklet όπου το κάθε κομμάτι αποκωδικοποιείται μέσα από τη δική του εικονογράφηση καθώς τα σκίτσα έχουν πάρει τη θέση των γραπτών πληροφοριών και των στίχων.

To “By Typing “I Talk”, You Don’t Talk” κυκλοφορεί από την Inner Ear σε cd και digital album και είναι φτιαγμένο για να ακούγεται όσο πιο δυνατά αντέχει το ανθρώπινο αυτί.


+
hearts of gold
ΑΚΟΥΣΤΕ 01 Anhkein
02 The Institute
03 A Pleasant Weekend
04 My Own Song
05 Next Boat
06 Sum Of Light
07 Mount Destro
€16
 
INN041 - Σεπτέμβριος 2011


Τον γνωρίσαμε σχετικά πρόσφατα (από τα live του και το διαδίκτυο) με το όνομα Flight36-Β. Παρόλο που λίγο μετά την επιβίβαση εγκατέλειψε το όνομα και υιοθέτησε το Kid Flicks, που τον εκφράζει καλύτερα, η πτήση του “Hearts Of Gold”, μετά από μικρή καθυστέρηση, είναι έτοιμη να απογειωθεί.

Το “Hearts Of Gold” γράφτηκε από το 2008 έως το 2010 μέσα από πειραματισμούς, πρόβες, εγγραφές, δοκιμές, αλλαγές και είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από τον δημιουργό του: μουσική, στίχοι, μουσικά όργανα, τραγούδι, ηχογραφήσεις, μίξεις, artwork. Κι όμως είναι ηχητικά και εικαστικά τόσο πολύχρωμο και τόσο διαφορετικό από κομμάτι σε κομμάτι που θα νόμιζε κανείς ότι έχει επιστρατευθεί μια ολόκληρη ομάδα για την παραγωγή του. Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις γι’ αυτό… Οι ηχογραφήσεις έχουν γίνει από τον Kid Flicks μέσω MacBook στα πιο απίθανα μέρη: π.χ. μέσα στο αυτοκίνητο σε ένα χωράφι έξω από την Πρέβεζα, βράδυ σε μια παραλία, σε καράβι εν πλω, σε ένα δάσος κοντά στο σπίτι του στη Λευκάδα. Οι μίξεις επίσης: σε σπίτια φίλων, σε καφετερίες, σε φοιτητικές εστίες στο Μόναχο. Τα ερεθίσματα και οι επιρροές του Kid Flicks από ταξίδια, βιβλία, ζωγραφική, ταινίες και μουσική, δεν τελειώνουν ποτέ. Παράλληλα η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική και η επιρροή του Twombly στον τρόπο που κρατάει σημειώσεις έχουν σαν αποτέλεσμα έναν πρωτότυπο τρόπο δημιουργικής έκφρασης: οι δομές των κομματιών του και οι στίχοι του συνήθως βρίσκονται ανάμεσα σε σημειώσεις, πρόχειρα σκίτσα και μουτζούρες, που στα μάτια ενός τρίτου δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα.

Το “Hearts Of Gold” είναι ένας δίσκος που οπωσδήποτε πρέπει να ακούγεται όσο πιο δυνατά γίνεται, ιδανικά ίσως με ακουστικά και ίσως σε κάποιο νησί. Κυκλοφορεί από την Inner Ear, σε συλλεκτική έκδοση βινυλίου που περιέχει και το περιεχόμενο του album σε cd.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

“A record that allows you to travel Europe without leaving your apt.”

Impose


“Εικόνες κουνημένες, ήχοι παραμορφωμένοι, κομμάτια από ολόκληρο το pop σύμπαν συναρμολογούνται με δεξιοτεχνία, το χιούμορ κρατάει την ισορροπία. Η pop του 21ου αιώνα παράγεται και στην Ελλάδα”

Athens Voice


''Οι επτά πολύχρωμες συνθέσεις του άλμπουμ, ξεχειλίζουν από όμορφα δείγματα ποπ, ψυχεδέλειας και μουσικών του κόσμου.’'

Ough


''οι εικόνες που σχηματίζω εκεί που ζουν και αναπνέουν στη δύση, ξαφνικά χάνονται και ξαναβρίσκονται κάπου ανάμεσα στην Καραϊβική και την Μέση Ανατολή.’'

Exostis Press