logout

+
little things buried in concrete
ΑΚΟΥΣΤΕ 01 Newspapers
02 Global Love
03 As If
04 For You
05 Broken Mirror
06 Memory Gap
07 Censored Title
08 Last Prayer
09 Hymn To Concrete
10 ...I Love You, I Love You, I Love You, I...
€16
 
INN075L - Μάιος 2013


To χειροποίητο ντεμπούτο του, με τίτλο “Paper Plane Flight Recorder”, έκανε την παρθενική του πτήση το 2011. Φέτος ο LogOut επιστρέφει με το δεύτερο album του, “Little Things Buried In Concrete”, σε παραγωγή Χρήστου Λαϊνά.

Αυτή τη φορά ο LogOut επιχειρεί με τα τραγούδια του μια σταδιακή κατάδυση κάτω από τις αυστηρές μπετονένιες επιφάνειες των πόλεων και των ανθρώπινων προσώπων. Το ταξίδι ανασκαφής του “Little Things Buried In Concrete” ξεκινάει από τον επιφανειακό εξωτερικό κόσμο όπου όλοι ζουν σε εμπορικά κέντρα και όλοι αγαπούν τους πάντες (“Newspapers”) και περνάει μέσα από στρώματα καταναλωτισμού (“Global Love”) και αστικής αποξένωσης (“For You”) για να εντρυφήσει αργά στα πιο εσωτερικά κρυμμένα επίπεδα (“Censored Title”) και να καταλήξει στην τελική έκκληση κάθαρσης προς το Τσιμέντο (“Hymn To Concrete”- …Come on concrete, rain all over me…), που αφήνει πίσω της μόνο μια κασέτα με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις αγάπης (“…love you, I love you, I love you, I…”)

Ο ήχος του “Little Things Buried In Concrete” θα αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη για όσους γνώρισαν τον LogOut από τις «γυμνές» μπαλάντες του “Paper Plane Flight Recorder”. Τα 10 κομμάτια μεταφέρθηκαν στο στούντιο του Χρήστου Λαϊνά όπου ξαναχτίστηκαν με διάφορες ενορχηστρώσεις και μουσικούς. Η κιθάρα και η φωνή έχουν κι εδώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μόνο που η ακουστική ατμόσφαιρα έχει δώσει τη θέση της στον ηλεκτρικό ήχο. Έτσι οι μελωδίες και οι στίχοι του LogOut έχουν φορτιστεί με την ένταση που ήταν αναγκαία γι’ αυτό το album, διατηρώντας όμως το χαρακτηριστικό ύφος του καλλιτέχνη. Το mastering του album έγινε στη Νέα Υόρκη από τον Alan Douches.

To “Little Things Buried In Concrete” κυκλοφορεί σε βινύλιο με bonus cd και σε digital album από την Inner Ear.


+
paper plane flight recorder
ΑΚΟΥΣΤΕ 01 Departure
02 Where It Goes
03 Winter + Summer
04 Interlude 1 (Requiem)
05 In the Sea Of Lonely Souls
06 Elliott Days
07 Song Of the Selfless
08 Interlude 2 (Paper Planes)
09 Establishment
10 An Inside Joke
11 In A Sunday Morning
12 Landing
€10
 
INN044 - Νοέμβριος 2011
€0
 
INN044L - Νοέμβριος 2011


Μας συστήθηκε για πρώτη φορά μέσα από το συγκρότημα των The Place Within, ενώ από πέρσι έχει αρχίσει να κάνει σόλο εμφανίσεις, με την τεχνική του live-looping. Το ντεμπούτο album του LogΟut τιτλοφορείται “Paper Plane Flight Recorder” και είναι έτοιμο για το παρθενικό του ταξίδι. Πρόκειται για μια σειρά από δώδεκα home recordings, με βασικούς πρωταγωνιστές τη φωνή και την κλασική κιθάρα, τα οποία έγραψε και ηχογράφησε μόνος του.

Λίγα λόγια για τα μαύρα κουτιά σαΐτας: Κάθε μέρα χιλιάδες σαΐτες δημιουργούνται, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στόχο. Η πορεία και η διάρκεια της πτήσης τους είναι σχετικά προδιαγεγραμμένες και το απότομο τέλος, αναπόφευκτο. Βέβαια, σε αντίθεση με τα αεροπλάνα, η πτώση μιας σαΐτας δεν είναι και τίποτα το φοβερό, αφού πρόκειται απλά για μια σαΐτα από χαρτί. Οπότε θεωρητικά, δε χάνει κανείς τίποτα να δοκιμάσει. Πολλοί είναι αυτοί που θα χαρακτήριζαν μια τέτοια ενασχόληση ως ανώφελη. Συνήθως όμως δείχνουν κάποια κατανόηση καθώς όλοι, λίγο ή πολύ, έχουν γευτεί την ένοχη απόλαυση της ίδιας ή κάποιας άλλης ανώφελης ενασχόλησης. Όπως και να ’χει η αλήθεια είναι διαφορετική: οι σαΐτες περιέχουν κι αυτές τα δικά τους μαύρα κουτιά και όλα τα στοιχεία των πτήσεών τους καταγράφονται, άρα κάθε μικρή λεπτομέρεια έχει σημασία. Τα μαύρα κουτιά των σαϊτών δεν έχουν καθορισμένη μορφή. Όταν ανοιχτούν μπορεί να περιέχουν οτιδήποτε βοηθάει στην περιγραφή της πτήσης. Γενικά πρέπει να υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος για να ανοιχτεί ένα μαύρο κουτί σαΐτας. Κι αυτό γιατί, λόγω ενός μηχανισμού ασφαλείας, όσοι τα ανοίγουν χωρίς πραγματικό ενδιαφέρον συνήθως δε βλέπουν τίποτα μέσα σε αυτά. Αυτοί φυσικά, συνήθως δε βλέπουν τίποτα μέσα σε οτιδήποτε, ούτως ή άλλως. Αυτό έχει κάνει πολλούς να εκφράζουν την άποψη ότι αυτός ο μηχανισμός ασφαλείας είναι μάλλον περιττός.

Το μαύρο κουτί σαΐτας του LogOut, έχει τη μορφή χειρόγραφης συνταγής γιατρού που συνοδεύεται από βινύλιο ή cd και κυκλοφορεί από την Inner Ear.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ
''Από την πρώτη ακρόαση παροτρύνει σε δεύτερη. Ο Logout είναι ένας ζεστός, μελαγχολικός, χειμερινός τραγουδοποιός.’'

Postwave


''Το αποτέλεσμα ακούγεται “καθαρό” αφήνοντας τον απαιτούμενο χώρο για να ξεδιπλωθεί η δυναμική που διαθέτουν τα τραγούδια του, αλλά και η φωνή του που συνολικά υπερβαίνει τα καθιερωμένα εγχώρια standards.’'

Mixtape.gr